Chmiele Nałęczowskie to piwo rzemieślnicze, które powstaje w Przybysławicach, zaledwie 12 km od uzdrowiska Nałęczów. Produkt znajduje się na liście Certyfikowanych Produktów Polskiej Marki Turystycznej Krainy Lessowych Wąwozów.
Browar Rodzinny „Chmiele Nałęczowskie” powstaje z pasją i 20-letnim doświadczeniem zawodowym w nałęczowskiej branży spożywczej z 2014 r. Nazwa Chmiele Nałęczowskie pochodzi od tego, że stosowane w produkcji chmiele, uprawiane są na Płaskowyżu Nałęczowskim.
Trunek produkowany jest, dzięki tradycyjnym metodom, a receptura, z której powstają Chmiele Nałęczowskie została stworzona tak, by jak najdokładniej odwzorować doznania z picia piwa z lat 80. Do produkcji trunku wykorzystywane są wyłącznie wysokiej jakości naturalne składniki, takie jak: szyszki chmielowe, które pochodzą z lokalnych upraw na terenie Płaskowyżu Nałęczowskiego oraz lawenda, która pochodzi z Krainy Lessowych Wąwozów i potrzebna jest do uwarzenia piw.
Trunki w browarze Chmiele Nałęczowskie nie są utrwalane chemicznie, a filtrowanie i pasteryzowanie odbywa się, tak aby jak najwięcej prozdrowotnych substancji trafiło do organizmu człowieka. Natomiast nasycenie dwutlenkiem węgla jest w pełni naturalne i wynika z fermentacji drożdży piwowarskich.
Chmiele Nałęczowskie w swojej ofercie posiadają piwa:
Właściciele zapraszają na zwiedzanie browaru z degustacją. Podczas wizyty goście mogą obejrzeć wnętrza warzelni, zapoznać się z procesem produkcji oraz popróbować kraftowych piw.