Karczma Biesiada to restauracja usytuowana w Wojciechowie, który słynie ze swoich tradycji kowalskich. Obiekt znajduje się na liście Certyfikowanych Produktów Polskiej Marki Turystycznej Krainy Lessowych Wąwozów.
Zlokalizowana na pagórku Karczma Biesiada serwuje swoim Gościom wyśmienitą kuchnię staropolską, która bazuje na najlepszych i najświeższych produktach lokalnych.
W menu restauracji znajdziecie m.in. zupy, golonki, zawijaniec Boryny, pierogi, ryby, placki ziemniaczane oraz różnego rodzaju desery. Ponadto jest to jeden z nielicznych obiektów, który w swojej ofercie posiada pieczone świnie, barany i dziki.
Przy Karczmie rozciąga się klimatyczny ogródek, który w sezonie zachwyca zielenią i pięknymi kwiatami.
Karczma Biesiada zajmuje się również organizacją i obsługą szkoleń, spotkań integracyjnych oraz imprez biesiadnych przy ognisku, zimą natomiast organizowane są kuligi.
Właściciele Karczmy Biesiada posiadają również Dom Biesiadny, mogący pomieścić 700 osób. W obiekcie znajdziecie 3 klimatyzowane sale połączone ze sobą, pokoje noclegowe oraz ogródek z grillem i altankami.
Karczma posiada również w swojej ofercie cateringi. Wyżywienie przygotowywane jest dla imprez masowych, grup zorganizowanych i imprez okolicznościowych.
Stragan wiejski z wędzoną szynką i wędlinami czy lustro z kruchym łososiem oraz frutti di Mare z pewnością przypadną do gustu każdemu z Gości.
Karczma Biesiada położona jest w Wojciechowie, który słynie ze swoich tradycji kowalskich. Podczas pobytu w tej miejscowości warto odwiedzić również Wieżę Ariańską, w której znajduje się Muzeum Kowalstwa oraz Wojciechowskie Muzeum Regionalne. Dla najmłodszych odwiedzających wyjątkową przygodą będzie pobyt w Owadolandii, gdzie można poznać wyjątkowy i tajemniczy świat owadów.
Jej sekret tkwi w opracowanej przez właściciela lokalu marynacie. Skrupulatnie dobrane proporcje oraz przyprawy zapewniają mięsu miękkość i znakomity smak.
Świeże ryby poddawane są tu krótkiej obróbce i marynowane. Następnie smażone i serwowane z dodatkiem masła, koperku oraz cytryny.
Delikatne, miękkie ciasto nadziewane farszem z grzybów zbieranych w pobliskich lasach, połączonych z kiszoną kapustą od lokalnego producenta.