Żeby napić się piwa nie trzeba mieć browaru, ale żeby napić się wyjątkowego piwa, smakującego tak, jak to z lat 80. XX wieku, to czemu nie? Z pasji i z 20-letniego doświadczenia zawodowego w nałęczowskiej branży spożywczej w 2014 roku powstał Browar Rodzinny „Chmiele Nałęczowskie". W warzelni produkowane jest piwo rzemieślnicze przy użyciu tradycyjnych metod przez nachmielanie. Do produkcji używane są tylko wysokiej jakości naturalne składniki – Szyszki chmielowe pochodzą z lokalnych upraw zlokalizowanych na Płaskowyżu Nałęczowski, zaś lawenda używana do warzenia piwa lawendowego pochodzi z Krainy Lessowych Wąwozów. Piwo w naszym browarze nie jest: utrwalane chemicznie, fizycznie, filtrowane i pasteryzowane, tak aby jak najwięcej prozdrowotnych substancji trafiło do naszego organizmu, nasycenie dwutlenkiem węgla jest w pełni naturalne i wynika z fermentacji drożdży piwowarskich.
W ofercie m. in. piwa: lawendowe, goryczkowe jasne, ciemne chmielowe, a nawet Św. Mikołaja. Świetnie się prezentują i smakują.